Bleken

Veilig, professioneel en snel uw tanden bleken
Het bleken van tanden is een perfect onderdeel van een dental spa behandeling. Het bleken van tanden na een dental spa garandeert een nog diepere uitwerking op uw gebit.

Wittere tanden is iets wat veel mensen willen, maar door twijfels, en misschien ook schaamte laten zij zich weerhouden om dit aan hun tandarts te vragen.

Na de ogen is de glimlach vaak het eerste waar men naar kijkt! Een mooie glimlach geeft zelfvertrouwen, u durft vaker te lachen, het geeft uw leven een nieuwe impuls. Als u er goed uit wilt zien voor bijvoorbeeld een bruiloft, sollicitatie of een date, denk dan ook aan uw gebit.

Voor veel cosmetische behandelingen is boren noodzakelijk, dit geldt niet voor bleken. Met bleken is juist doordat de originele structuur en vorm van je tanden behouden blijft, vaak een heel natuurlijk resultaat te bereiken.

Bleekmethode
In onze praktijk gebruiken wij het “ONE HOUR BLEACH SYSTEEM” waar in 1,5 uur het gewenste resultaat wordt verkregen.

Wij hanteren de allernieuwste meest geavanceerde technologie om tanden te bleken, hierbij gebruiken wij een bleeklamp waardoor het bleekproces sneller gaat.

Het is een cosmetische behandeling die binnen een betrekkelijk korte tijd voor een spectaculaire verbetering van uw aangezicht kan zorgen. En dat voor een relatief beperkt bedrag (afhankelijk van uw aanvullende tandartsverzekering kan een deel vergoed worden). Uiteraard moet dit veilig en professioneel gebeuren.

In onze praktijk bent u daarvoor aan het juiste adres.

Behandeling

  • In een persoonlijk consult en een controle wordt bekeken of uw gebit in aanmerking komt voor het bleken.
  • Uw tanden worden grondig gereinigd en gepolijst.
  • Om het tandvlees te beschermen wordt een kunstof berschermlaagje op het tandvlees aangebracht.
  • Vervolgens wordt bleekgel op uw tanden aangebracht. Hierbij kan eventueel een licht prikkelend gevoel optreden.
  • In een periode van 8 minuten wordt deze bleekgel geactiveerd met behulp van een speciale lamp. Bij de afbraak van deze stof komt zuurstof vrij dat in het tandglazuur en tandbeen dringt. De moleculen zorgen ervoor dat de verkleuringen worden afgebroken zonder de structuur van de tanden aan te tasten.
  • Dit proces wordt vervolgens een tweede en derde keer herhaald. Na de laatste behandeling wordt het kunstof beschermlaagje en bleekgel verwijderd.
  • De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een fluoride bevattende vloeistof op uw tanden; de buitenste glazuurlaag wordt hierdoor sterker.

De eerste 48 uur na de behandeling kunt u het beste niet roken en het gebruik van kleurstof bevattende etenswaren (koffie, rode wijn, rode bietjes) zoveel mogelijk vermijden.

Behandelingen