Chirurgie en implantologie

Extracties
Soms kan het zijn dat tanden of kiezen (elementen) getrokken moeten worden, oftewel geëxtraheerd. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving zodat u er nauwelijks iets van hoeft te voelen. Tanden en kiezen zitten niet direct vast in het bot, maar zijn verbonden met vezels. Bij een extractie moeten door het heen en weer bewegen (luxeren) van het element eerst deze vezels scheuren, voordat het element los komt. Dit is het onaangename scheurende geluid / gevoel dat tijdens het trekken gehoord wordt.

Redenen om tanden of kiezen te extraheren zijn o.a.:Vanwege de tandstand (orthodontisch), vanwege onherstelbare cariës, vanwege onherstelbare parodontitis, vanwege onherstelbare zenuwkanaal problemen, vanwege ingewikkelde breuken, of omdat ze geen functie meer hebben en zo ver achter in de mond zijn dat het onmogelijk is om ze schoon te maken (met name verstandskiezen).

Implantologie
Tandimplantaten - het plezier van een zelfverzekerde glimlach

Wilt u graag uw zelfverzekerde glimlach terug? Wanneer gezonde tanden en wortels ontbreken, of verloren zijn gegaan na bijvoorbeeld een ontsteking, bieden wij u de mogelijkheid van een tandimplantaat.

Deze moderne, veilige techniek is even esthetisch als doeltreffend. Een kunstmatige wortel van hoogwaardig metaal vervangt de natuurlijke en vormt hiermee de solide basis voor een fraaie kroon. Nauwelijks van uw echte tanden te onderscheiden.

Ook voor bruggen en prothesen
Implantologie is geschikt voor een enkele of meerdere kronen of een brug. Maar ook voor een onwrikbare plaatsing van een kunstgebit vormt implantologie de ideale basis. U kunt hierbij kiezen voor een vaste, verschroefbare prothese of een uitneembare klikprothese.

De voordelen voor u op een rijtje:- hernieuwd zelfvertrouwen door een gezonde, fraaie, natuurlijke uitstraling

  • probleemloos alles kunnen eten
  • bescherming tegen botafbraak
  • solide constructie
  • zorgeloze oplossing voor de lange termijn

Hoe verloopt een implantaten behandeling?Nadat de mondhygiëne op een hoog niveau is gebracht en er geen hoge bacterieconcentraties meer aanwezig zijn, kan er een planning worden gemaakt voor het implantaat. Na het verwijderen - of bij het ontbreken - van de wortel kan voor of tijdens het implanteren soms botopbouw nodig zijn. Er wordt dan wat kunstbot aangebracht, waarna het implanteren probleemloos kan plaatsvinden.

Eerst wordt een hoogwaardig metalen (titanium) implantaat met schroefdraad in de kaak geplaatst. Hiermee ontstaat, na een inhelingsperiode, een zeer solide basis voor een te plaatsen kroon, brug of prothese.

De napijn van een implantaten behandeling zal zeer gering zijn. Na deze implantaten behandeling volgt een 'rustperiode' van drie tot zes maanden, omdat het bot aan de implantaten moet vast groeien. Gedurende die maanden mogen de implantaten niet worden belast. Na de rust periode volgt een tweede behandelfase, waarin op de implantaten een kroon, brug of overkappingsprothese wordt gemaakt.

Behandelingen