Kindertandheelkunde

Onze praktijk haalt veel voldoening uit het bijsturen en stimuleren van een goede mondhygiëne bij kinderen. Immers jong geleerd is oud gedaan.

Door middel van het controleren van de plaque die eventueel op de tanden aanwezig is en het geven van een uitvoerige uitleg wat betreft de poetsmethode tijdens iedere controle, streven wij ernaar het gebit zo lang mogelijk gaaf te houden. Tevens geven we de tanden tijdens iedere controle een extra dosis fluoride om het gebit zo sterk mogelijk te maken.

Het tandartsbezoek is vanaf jonge leeftijd al van groot belang. Elk halfjaar een controle hoort er bij, want van een gezond gebit kan uw kind zijn leven lang plezier hebben. U kunt kinderen vanaf de geboorte meenemen met uw eigen controlebeurt. Zo kunnen ze wennen aan de tandarts en de praktijk. Vanaf 2,5 a 3 jaar zal de tandarts het gebit echt gaan controleren en mag het kind voor het eerst zelf de stoel in.

Het wisselen van tanden en kiezen begint ongeveer rond het zesde jaar. Dan komen ook de eerste blijvende kiezen door. Pas doorgebroken kiezen zijn kwetsbaar, en worden daarom geseald. Een sealent is een kunststof beschermlaagje wat in de groeven van de kiezen wordt gelegd zodat daar geen gaatjes kunnen ontstaan. Vanaf de doorbraak van de eerste blijvende tanden en kiezen kan de tandarts of mondhygiënist een fluoride behandeling adviseren, zodat het blijvende gebit optimaal sterk wordt.

De mondhygiënist leert u hoe u het gebit van uw kind het beste kunt poetsen. Samen met uw kind poetsen en controle nadat uw kind zelf gepoetst heeft, is zeker aan te raden tot ca. 10 jaar.

Behandelingen