Laserbehandelingen

Onze praktijk beschikt over de modernste laserapparatuur.
Laserbehandeling is een pijnloze, vooruitstrevende techniek in de tandheelkunde. Het is een vrij nieuw behandelingsconcept binnen de tandheelkunde waarmee wij de meeste behandelmethoden kunnen uitvoeren. Met laser kunnen we weefsel besparend werken en is genezing veel sneller. Tevens kunnen veel behandelingen zonder of met weinig verdoving worden uitgevoerd. De behandeling met laser is niet veel duurder dan de behandeling op de oude manier.

In onze praktijk worden veel van de volgende behandelingen met laser uitgevoerd:

  • wortelkanaalbehandeling; de laser is een ideaal instrument bij het desinfecteren van het wortelkanaal. Het laserlicht doodt bacteriën waar andere methoden niet bijkomen. Dit heeft een hogere kans van slagen en tevens kan het soms tanden redden die anders getrokken moesten worden omdat de infectie niet onder controle te krijgen is. Er is tevens minder sprake van napijn.
  • ook aften en herpes kunnen heel goed met laser behandeld worden.
  • een lipbandje kan esthetisch en zonder bloed en pijn verwijderd worden.
  • de genezing van parodontitis (tandvleesontsteking) kunnen wij met laser bevorderen en versnellen en zeer selectief het ontstekingsweefsel verwijderen. Door de laser behandeling zijn ongemakken na de tandvleesbehandeling een stuk minder dan na de normale behandelingsmethoden en het gebruik van antibiotica is vaak te vermijden.
  • desinfecteren van diepe caviteiten na het boren en daarmee zenuw besparend werken.
Behandelingen