Esthetische tandheelkunde

Lachen is gezond
Een goed gebit geeft zelfvertrouwen en lachen maakt gelukkig.

Wanneer u niet tevreden bent met het uiterlijk van uw gebit, kunnen wij u hierin vakkundig adviseren en behandelen, zodat u weer trots kunt zijn op uw eigen gebit.

Als een witmaak-behandeling of een standcorrectie daaraan bijdraagt, wie heeft het dan nog over ijdelheid?

Onze praktijk zoekt samen met u, de meest tandvriendelijke oplossing voor het corrigeren van uw gebit, zodanig dat het op een natuurlijke wijze bij u past. Bij de vorm van uw gezicht, uw mond en uw uitstraling. Wij beoordelen uw gebit aan de hand van vier criteria: de kleur en stand van uw tanden, de volledigheid van uw gebit en het tandvlees.

Belangrijk is echter dat een gebit éérst gezond moet zijn om het vervolgens mooi te kunnen maken.

Esthetische tandheelkunde is een breed begrip. Het gaat voornamelijk om gebitsverfraaiïng.

De mond is een belangrijk orgaan. Wij eten, spreken, lachen en zoenen met de mond. De sociale en psychologische waarde van de mond is zeer groot en het gebit speelt dan ook een belangrijke rol in dit geheel. Er zijn diverse manieren om een gebit mooier te maken. Het maken van mooie restauraties, vervaardigen van natuurlijk ogende kronen, het hebben van gezond tandvlees, het bleken en regelmatig reinigen van het gebit dragen hieraan bij. Daarbij gaat het lang niet altijd om complexe behandelingen. Ook een kleine ingreep kan verrassend mooie resultaten opleveren.

Kort samengevat betekent dit voor ons "creating beautiful smiles".
Er zijn veel technische mogelijkheden, u kunt de mogelijkheden die op u van toepassing zijn altijd met ons te bespreken.

Het begint bij de gewone vullingen, die natuurlijk van de nieuwste witte materialen worden gemaakt, porcelein of composiet. De tijd van de lelijke, grijze amalgaamvullingen is definitief voorbij!

Ook kunnen verkleurde, gebroken of scheve voortanden met behulp van porceleinen schildjes, de zgn. veneers of lumineers prachtig hersteld worden en een indrukwekkende techniek is het "power-bleachen" om de eigen tandkleur te verfraaien.

Behandelingen