Veel specialisme onder één dak

Mechelen en Vaals

Preventie, klassieke tandheelkunde maar ook orthodontie, laserbehandelingen, kaakchirurgie en implantologie

Uw tandarts in de Drielandenhoek heet u van harte welkom.

Tandheelkunde op hoog niveau!

Sunny Smile: Veel specialisten onder één dak.

Wij bieden het complete spectrum van professionele tandheelkunde;
te beginnen bij preventie, klassieke tandheelkunde maar ook orthodontie, laserbehandelingen, kaakchirurgie en implantologie.

  • Bij de keuze van de behandelmethode komt het welzijn van de patiënt steeds op de eerste plaats;
  • Onze tandartsen en specialisten beschikken over langjarige geschoolde vakkennis, nascholing en ervaring;
  • Wij controleren voortdurend onze kwaliteit, en dragen zorg voor de nodige aanpassingen;
  • Wij werken alleen met gerenommeerde en hoogwaardige kwaliteitsproducten;
  • Wij bieden lange openingstijden;
  • Wij bieden desgewenst betaling in termijnen;

Ons doel is, de angst voor de tandarts weg te nemen en de levenskwaliteit van onze patiënten door omvangrijke vakkennis van ons gespecialiseerd team, te verbeteren.

Hoogwaardige materialen, uiterst moderne uitrusting en innovatieve technieken maken veelzijdige therapieën mogelijk. 
Een goede tandheelkundige verzorging van patiënten leidt niet alleen naar een mooie lach maar vaak tevens naar een verbazingwekkende verbetering van de gezondheid en geeft meer zelfvertrouwen en uitstraling.

De patiënt en zijn/haar wensen staan bij ons altijd op de voorgrond!

Ons team

Dr. Gabriela Prange

Annet Euer

Sharon Krijthe

Nadine Fey

Ilona Joosten

Historie

We heten u van harte welkom bij Sunny Smile Mechelen en Vaals. Tandartspraktijk Mechelen, gevestigd op slechts enkele kilometers van de Duitse en Belgische grens bevindt zich in het Bourgondische plaatsje Mechelen in Zuid Limburg. Deze is 25 jaar geleden gestart in het oude Mechelse gemeentehuis. Dr. Gabriela Prange en team hebben in 2003 de praktijk in een nieuw jasje gestoken en zijn met veel enthousiasme begonnen. In 2011 is de praktijk uitgebreid met een vestiging in de grensplaats Vaals, door overname van de praktijk van tandarts Crasborn. Er werd een innovatieve, moderne tandartspraktijk gerealiseerd met een nieuwe naam en twee vestigingen: Sunny Smile Mechelen en Sunny Smile Vaals. Wij stellen prijs op een ontspannen sfeer die bijdraagt tot een meer plezierig bezoek bij de tandarts.

Bij Sunny Smile werken tandheelkundige professionals met passie voor hun patiënten én hun vak. We behandelen geen monden, maar mensen.

“Aan elke tand zit een mens”

Bij Sunny Smile staat centraal:

  • Hoge focus op kwaliteit
  • Het merendeel van onze tandartsen is gepromoveerd
  • Onze tandartsen staan allen ingeschreven in het BIG-register en het kwaliteitsregister van tandartsen
  • Assistentes worden regelmatig bijgeschoold

Mechelen
Mechelen is een dorpje dat in de vroege Middeleeuwen is ontstaan als nederzetting rond een landgoed van de graven van Limburg op de plaats waar de Mechelbeek in de snel stromende Geul vloeit. De plaatsnaam is destijds waarschijnlijk door immigranten meegebracht uit de omgeving van het Belgische Malonne bij Namen, komt oorspronkelijk van het Germaanse woord 'Magalunas' (het machtige) en wordt voor het eerst vermeld in een akte uit 1133 als 'Mechiuns'.

Mechelen is de voormalige centrumkern van de gemeente Wittem. Rondom Mechelen liggen een aantal karakteristieke buurtschappen, zoals het bekende Höfke, waarvan het gehele dorpsgezicht beschermd is. Ook Elzet, Kleeberg en Hurpesch zijn bijzonder mooi en karakteristiek. Andere buurtschappen rondom Mechelen zijn Bissen, Bommerig, Broek, Dal, Helle, Hilleshagen, Kosberg en Schweiberg. Vandaag de dag telt het dorp Mechelen en alle omliggende buurtschappen ongeveer 850 huizen en ongeveer 2.050 inwoners.

Vaals
Vaals ligt in het dal tussen de Sneeuwberg in het noorden en de Vaalserberg in het zuiden. De Sneeuwberg dankt zijn naam aan de kalkgrond welke in de zomer een opvallend lichte (witte) kleur geeft t.o.v. de omringende gronden. Ook de meeste andere kernen in de gemeente liggen in het dal. Een uitzondering vormt Vijlen, dat zich het hoogstgelegen dorp van Nederland mag noemen. In de gemeente Vaals ligt tevens het hoogste punt (van het vasteland) van Nederland, de Vaalserberg (vroeger Hubertusberg). De top van de Vaalserberg, waar zich ook het Drielandenpunt bevindt, ligt op 322,5 meter N.A.P.

Vaals is feitelijk gelegen op de rand van een lang gelegen uitgebluste vulkaan. Aken ligt in de krater, vandaar dat daar ook thermale bronnen zijn. Onder Vaals en omgeving bevindt zich het zogenaamde Vaalser Groenzand. Dit is een afzetting van een vroegere zee, welke bestaat uit glauconiet- en kleihoudend zand die zo compact zijn, dat het grondwater niet kan wegzinken of bovenkomen. Op plaatsen, waar deze laag wordt onderbroken, ontstaan bronnen. Deze bronnen voeden de Zieversbeek en de Selzerbeek. Andere beken in de gemeente zijn de Hermansbeek, Harleserbeek, Lombergbeek, Hermensbeek, Berversbergbeek en de Cottesserbeek.

De gemeente Vaals is zeer rijk aan natuurschoon. Het gebied tussen Vaals en Gulpen werd in 2005 door de Stichting Natuur & Milieu uitgekozen als mooiste landschap van Nederland, bekroond met 5 sterren.

Vaals ligt direct aan de Rijksgrens van Nederland, ten westen van de Duitse stad Aken. Ten zuiden van Vaals, in België, ligt het dorp Gemmenich dat tot de gemeente Blieberg (Plombières) behoort. De gemeente Vaals behoort met Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Gulpen-Wittem tot de vier Nederlandse gemeenten die zowel aan Duitsland als aan België grenzen. De vooruitgeschoven, perifere ligging van Vaals - en Zuid-Limburg in het algemeen - wordt ook wel gesymboliseerd met de term "balkon van Europa".
Bron: wikipedia

Vaals ligt centraal in de Euregio en u maakt eenvoudig leuke stredentrips naar Aken, Monschau of Keulen in Duitsland of naar Hasselt, Luik, St. Truiden of Hombourg in België. Het prachtige Maastricht ligt nog dichterbij en u bent ook zo de grens over richting de Eifel of de Ardennen.

Zuid-Limburg in de Euregio
Zuid-Limburg neemt in Nederland een unieke positie in. Natuurlijk is daar het prachtige en bosrijke heuvellandschap, dat heerlijke zachte taaltje en het aantrekkelijke bourgondische ritme. Maar er is meer. Zuid-Limburg biedt u ook de allure van historierijke steden als Maastricht, Aken, Keulen, Luik, Leuven en Brussel met uitzonderlijke architectuur, vermaarde musea, theaters, topwinkels en een swingend uitgaansleven. U maakt ontspannen dagtripjes naar de Ardennen of Luxemburg. Ook voor een sportieve vakantie is Zuid-Limburg een paradijs.

Mechelen en Vaals liggen beide centraal in de Euregio en u maakt eenvoudig leuke stedentrips naar Aken, Monschau of Keulen in Duitsland of Hasselt, Luik, Sint Truiden of Hombourg in België. Het prachtige Maastricht ligt nog dichterbij. Het drielandenpunt ligt enkele kilometers verderop en u bent ook zo de grens over richting de Eifel of de Ardennen.