Prothetiek

Een prothese (kunstgebit) kan gemaakt worden voor patiënten die geen eigen tanden en kiezen meer hebben, maar ook voor mensen die nog wel een aantal tanden hebben. We spreken daarom van een volledige gebitsprothese (kunstgebit), of een partiële (gedeeltelijke) prothese. Er zijn verschillende soorten partiële protheses: een kunstharsplaatje, een frame-prothese met haakjes en een klikframe dat vastklikt op kronen. Een kunstharsplaatje zien wij als een noodoplossing na het trekken van een aantal tanden. Als de wonden genezen zijn wordt gestart met het maken van een ander werkstuk. Tevoren is dit allemaal met u besproken.

In onze praktijk kunt u voor het gewone kunstgebit terecht, maar natuurlijk ook voor de bekende klikprothese in al zijn vormen en maten. Indien een snelle oplossing nodig is kunnen wij in overleg met u dat aanbieden.

De nieuwste technieken bieden de mogelijkheid tot een soort vast kunstgebit (All-on-four). Hierin heeft u een kunstgebit met alle voordelen van dien; vast, stevig, sterk en mooi.

Behandelingen